JazPiper (MP3)

Annonse


JazPiper best på MP3-lyd

JazPiper (MP3)JazPiper MV32P er i toppklassen, i følge tester i mai-numrene av engelske PC Magazine, PC Direct og april-nummeret av forbrukerrapporten Which?

Lydkvaliteten er ”excellent”, og med bedre hodetelefoner enn de som følger med, er lyden ”exceptional”. Da Which? testet seks MP3-spillere, hadde JazPiper suverent best lyd.

Vi i ITavisen.no har også prøvd JazPiper, og gledet oss over den fremragende lydkvaliteten.

Sølvgrå og lekker
JazPiper er sølvgrå og på størrelse med en sigarettpakke. Den ovale skjermen viser volum, batterinivå og annen info. Navnet på låten og artisten ruller over skjermen når låtene avspilles.

Annonse
Den vesle boksen inneholder også en liten, men god mikrofon som får spilleren til å fungere som diktafon (to timers opptak). De to ladbare batteriene har strøm til 10 timers avspilling.

JazPiper MV32P koster bare 1.700 kr, og det er Oslo-firmaet Mcom som leverer den i Norge.

Fri for sus
En egen knapp regulerer diskant og bass, avhengig av om du lytter til pop, rock eller klassisk. Vi foretrakk ”klassisk” når vi lyttet til jazz-favorittene våre. Selv med lavt volum, var det ikke mulig å høre sus.

JazPiper leveres med programmet JazPiper Desk som kopierer filer fra PC-en, og avspillerprogrammet Jet-Audio 4.5. Begge fungerer utmerket. CD-ripper må du selv laste ned (for eksempel MusicMatch Jukebox).

Intuitiv betjening
Fordi MP3-spillerne er så små, er grensesnittet spesielt viktig. JazPiper har godt merkede knapper som er lette å betjene, og scorer høyt for enkel og intuitiv betjening.

Da engelske PC Magazine fikk brukere til å teste ni MP3-spillerne, fikk JazPiper MV32P tre førsteplasser og en andreplass i de fem kategoriene.

Rio 500 kom langt dårligere ut og er dyrere, men PC Magazine utropte likevel Rio-spilleren til testvinner, pga. det 64 MB store minnet (kan oppgraderes til 96 MB) og USB-tilkoblingen.

Treg overføring
JazPiper har altså fremragende lyd og er enkel å bruke, men har to minussider: 32 MB innebygd minne og parallellport-overføring.

Nedlasting via parallellporten tar tre ganger så lang tid som med USB. Det er dumt.

Minnet kan lett utvides til 64 MB med et ekstra SmartMedia-kort. Selv bytter vi kort mellom digitalkameraet og MP3-spilleren.

– I løpet av mai kommer en ny JazPiper med 64 Mb minne, integrert FM-radio og 3D-lyd, men vi venter fortsatt på USB-kontakt, sier Håvard Vinsrygg i Mcom til ITavisen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse