Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stillhet for tungrockere

Den danske trommeslager Lars Ulrich i Metallica slo tungt da han troppet opp hos Napster. Nå er mer enn 300.000 hardrockfans kastet ut av tjenesten.

Napster er en tjeneste som gjør det mulig å hente ned musikk. Problemet er at dette gjør piratkopiering lettvint. Selskapet selv tilbyr ikke ulovlig kopierte mp3-filer. Men ved hjelp av programmet Napster er det lett å bytte filer.

Metallica har saksøkt Napster, for å ha gitt brukere tilgang til musikk, som er beskyttet av opphavsrettigheter. Lars Ulrich dukket opp med en liste med 317.377 navn på brukere som skal ha piratkopiert musikk.

Napster har nå blokkert tilgangen for disse brukerne til selskapets tjenester.

– Dette er ikke en kamp mellom Metallica og Internett. Vi vet at Internett er framtidens medium for spredning av musikk, og det liker vi. Men vi vil ha kontroll med hvordan det foregår – slik vi alltid har hatt, sa Ulrich i følge telegrambyrået Associated Press.