Nettfeber for maleri

Det abstrakte bildet som selgeren plukket opp på et garasjesalg, hadde i utgangspunktet en minstepris på drøye to kroner. Budrundene skjøt i været etter at kjøperne ble overbevist om at det dreide seg om et ukjent verk av den avdøde modernisten Richard Diebenkorn. Et av hans malerier ble i 1998 omsatt for 35 millioner kroner.

Men kjøperen, nederlandske Robert Keerweer, har i praksis ha kastet pengene sine ut vinduet, dersom maleriet ikke er av Diebenkorn.

– Jeg er ikke bekymret, sier Keerweer, som flyr til USA neste uke for å se bildet og sluttføre kjøpet.

– Risikoen er en del av greia. Den største risikoen er å forklare det for min kone. Hun er overbevist om at jeg er gal, sier han.

Ukjent
Diebenkorns datter Gretchen Grant sier at maleriet er ukjent for henne.
– Dette bildet stemmer ikke overens med noe av det vi vet er gått tapt, sier hun.
Selgeren er kanskje den som er mest forbløffet over utviklingen.

– Vi er for å være ærlig litt satt ut av dette, skrev selgeren Kenneth Walton, på sidene til nettauksjonisten eBay.

Hull i midten
– Jeg kjøpte dette enorme abstrakte maleriet på et garasjesalg da jeg var ungkar. Siden jeg ble gift har min kone ikke tillatt meg å ha det i huset. Hun hevder at det ser ut som om det er malt av en gal mann.

Bildet har ifølge auksjonsbeskrivelsen et stort hull i midten etter at en barneleke ramlet på det.

(Origo)