Annonse


Mobil-PC får fetere disk

Bærbare PC-er er ikke så standardiserte som stasjonære maskiner, og oppgradering er svært tidkrevende. Når systemavdelingen i bedriften skal skifte harddisk og samtidig få med seg gamle data fra de gamle til de nye harddiskene, trenger de spesialutstyr.

EZ-GIG fra Apricorn
– EZ-GIG er en slik smart oppgraderingsløsning, men den kan også brukes ved sikkerhetskopiering eller som ekstern disk når brukeren trenger ekstra lagringskapasitet, sier Finn Arne Eikenæs. Han er salgssjef hos Mcom som leverer Apricorn-løsningene i Norge.

Speiler gammel disk
EZ-GIG består av et PCMCIA-kort med kabel som er koblet til liten boks med en harddisk.

Den medfølgende programvaren analyserer både den gamle og den nye disken, og overfører deretter dataene automatisk. Programvaren”lurer” eldre maskiner til å akseptere større harddisk enn det BIOS normalt aksepterer.

Annonse


EZ-GIG speiler innholdet av den eksisterende disken til den nye disken i én, eneste operasjon. Deretter tas harddisken ut av EZ-GIG-boksen, og flyttes til PC-en som straks er klar til bruk.

Gammel disk blir backup
Etter oppgraderingen kan den gamle harddisken legges i EZ-GIG-boksen, og brukes som backup. Når en ny PC skal oppgraderes, kan EZ-GIG-boksen utstyres med ny harddisk, og prosessen gjentas.
Apricorn produserer harddisker for Compaq, Toshiba, IBM, Dell, Apple og Fujitsu Siemens i størrelser fra 4 til 24 GB.

Suppler med flere disker
– EZ-GIG med 6 GB disk koster 4900 kr, pluss moms. Etter en oppgradering, trenger du bare å kjøpe ny disk, forteller Finn Arne Eikenæs hos Mcom. Vi tror denne løsningen er meget attraktiv for systemavdelingene som vedlikeholder bedriftens bærbare PC-er.

EZ Storage med USB
Nye EZ Storage fra Apricorn er en tilsvarende løsning med USB-grensesnitt for både PC og Mac. USB-løsningen brukes som ekstra harddisk, men overføringshastigheten er i praksis bare 700 KB i sekundet.
Med EZ-GIG og PCMCIA/cardbus-grensesnitt, merker du derimot liten forskjell på overføringshastigheten til den interne og den eksterne harddisken.

Annonse