Annonse


Inviterer til IT-samba

Eksportrådet ser nå svært gode muligheter for norske IT-selskaper i ett av verdens største land.

– Her finnes mye mer penger enn gode ideer. Derfor er det store muligheter for norsk IT her nede, sier Jan Egil Ramberg, som er prosjektleder i Eksportrådet, til Dagens Næringsliv.

– I Brasil har et tyvetalls investorer avsatt rundt en milliard dollar til Internett i år. Med en rask presentering av norske selskaper, kan vi lokke til oss sterke partnere og kapital. Vi har en utrolig bra startposisjon, mener Ramberg.

Utviklingen innen IT og mobiltelefoni har gått meget raskt i Brasil. Et eksempel er at nesten 90 prosent av alle selvangivelsene i dag leveres via Internett. I 1995 fantes det en million mobiltelefoner i landet, mens man regner med at det vil være 58 millioner mobiltelefoner i 2005.

Eksportrådets kontor satser på egen markedskompetanse i samarbeid med Svenske Handelskammaren. I dag har de fire tekniske partnere, Telnet, Webra, Structured Intelligence, samt Ericsson Mobil Internet Institute i Sao Paolo.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse