Virus-PC forsvunnet

Virus (tegning)

Virus (tegning)Amerikanske FBI hjelper det lokale politiet med å finne ut hvor “ILOVEYOU”-viruset stammer fra. Bevismateriale, som kan knytte et filippinsk par til viruset, er fjernet fra leiligheten, melder filippinsk politi.

Samtidig er det lagt igjen mengder av elektroniske spor hos den lokale internettleverandøren, som hevder at de sporet avsenderen av viruset tilbake til parets leilighet.

På sporet
Og i selve kildekoden ligger det flere spor:
De første linjene av koden for viruset melder at forfatteren kaller seg “Spyder” og har tilhold i Manila. Koden røper også at Spyder er medlem av GRAMMERSoft Group, som er en klubb for personer som lager virus, melder nyhetstjenesten CNN.

Annonse

Skolekamerater
Det mistenkte paret har gått på Manila-skolen AMA Computer College.
Etterforskerne i FBI skal ha funnet ti kodenavn i viruset, samt referanse til “AMACC”, som etterforskerne tror refererer til Manila-skolen AMA Computer College. Personen bak de ti kodenavnene er mistenkt for å stå bak viruset. Skolen selv tar avstand fra å spre virus, og har lovet å bistå etterforskerne.

Politiet har ennå ikke tiltalt den 27 år gamle mannen som er pågrepet for et spesifikt lovbrudd. Ifølge filippinsk lov må han bli tiltalt innen 36 timer etter pågripelsen. Det er uklart om landets lovverk dekker datakriminalitet.

Det amerikanske selskapet Computer Economics hevder at skader på grunn av viruset har kostet om lag 45 milliarder kroner. 10 millioner PC’er skal ha blitt smittet.

Annonse
Annonse