Annonse


Alvorlige problemer for wap

Ifølge en test gjennomført av AnywhereYouGo.com, en britisk nettside for utviklere, hadde 14 av 50 testede wapsider såpass store tekniske problemer at besøkende enten ikke fikk adgang eller kunne gjennomføre transaksjoner.

De 50 sidene var en blanding av sider fra multinasjonale selskaper og små nystartede selskaper. Testen vil bli offentliggjort i dag, ifølge Wall Street Journal, som blant annet nevner problemene i Norge da Motorola skulle lansere sine waptelefoner her i mars og ikke fikk adgang til wapsider på NetCom nettverket.

Barnesykdommer

– Det er utvilsomt en del barnesykdommer, sier David Corfan, teknisk sjef i det store wapselskapet Phone.com til Wall Street Journal.

Et av hovedproblemene er at wml (wireless markup language), språket som blir brukt til å utvikle wapsider, gir mindre rom for småfeil enn html (hyper text markup language), språket som brukes for å utvikle websider, skriver avisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse