Hopp til navigasjon Hopp til innhold

100.000 wap-telefoner solgt

Telenor tar en klar ledelse i wap-løpet og regner med at over 100.000 wap-telefoner nå er solgt. Hvor mange av disse som har registrert seg som wap-kunder er foreløpig ikke klart.

Motorola T2288
– Det siste tallet for solgte telefoner som jeg så her om dagen var 99.980, så dermed kan vi trygt si at vi har passert 100.000, sier kommunikasjonsdirektør Dag Vangsnes i Telenor Mobile Communications.

Mer enn halvparten av WAP-telefonene som er solgt er Motorolas folke-wap, som kom i handelen like før påske. Målsetningen var å selge 50.000 før påske, men den ble ikke nådd. Dagens salgstall viser at det har vært rekordsalg etter påske.

Telenor Mobil vil ikke ut med konkrete tall på wap-trafikken, men selskapets ledelse gir uttrykk for at de er fornøyd.

– Storbrukerne har faktisk overgått våre forventninger når det gjelder trafikk, sier viseadministrerende direktør Morten Karlsen Sørby i Telenor Mobile Communications.

Verdensledende
Konserndirektør for mobilkommunikasjon, Arve Johansen, som selv er ivrig bruker av Telenors wap-portal djuice.com, mener at Telenor antagelig er verdensledende på wap-tjenester.

– Vi har ikke tall fra andre som gir en direkte sammenligning, men ved 2 millioner abonnenter og vel 100.000 wap-kunder vil vi ligge på 5 prosent av den totale kundemassen som wap-kunder, og det tviler jeg på at noen andre operatører er kommet opp i, sier Johansen.

NetCom opplyste nylig at de har 4.000 wap-kunder, men NetCom har ikke hatt noen markedskampanjer som kan sammenlignes med Telenor/Motorolas påskekampanje med folke-wap til under 1000 kroner.

Stikkord: Mobil