Deskill

Annonse


Japanere kjøper opp tele og IT

DeskillNTT betaler amerikanerne kontant for 90 prosent av aksjene i den amerikanske børssuksessen, Verio. Resten av aksjene kjøpte japanerne for to år siden. Verio drifter nettsidene til 400.000 bedrifter og nesten 20.000 nettbutikker, og er et av verdens største selskap innen webdrift.

NTT er verdens største teleselskap, og er på topp fem-listen over verdens mest verdifulle aksjeselskap. Men japanerne vil vokse ytterligere. I april meldte NTT at de hadde planer om å investere tungt i selskap utenfor tradisjonell telefoni.

Oppkjøpet av Verio gir drahjelp til NTTs internasjonale satsning, og synliggjør NTTs sterke appetitt for nettbedrifter, skriver Wall Street Journal. Tidligere i år anslo NTT at 70 prosent av inntektene i 2003 kommer fra nettvirksomhet og mobiltelefoni.

Oppkjøpssultende japanere
Oppkjøpet viser at Japans næringslivet har startet aggressiv investering på internasjonale markeder.

Annonse
NTTs søsterselskap, mobilgiganten NTT DoCoMo er i forhandlinger om å kjøpe nederlandske Royal KPN, skriver Wall Street Journal. Financial Times spekulerer i om NTT DoCoMo også er i samtaler med britenes største mobiloperatør, Orange.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse