Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MP3-bråk gir hits

Oppstyret det har vært rundt musikkbransjen, MP3.com og Napster har ført til en ting: At flere besøker websider med musikk.

MP3-musikk
I uka som endte 30. April økte trafikken til Napster med 20 prosent. Napster hadde 553.000 forskjellige besøkende. Men de var ikke de eneste som fikk flere besøk.

MP3.com økte antallet unike besøk med fire prosent til 328.000. Nykommeren FarmClub.com, økte trafikken med 52 prosent i løpet av en uke, og fikk 213.000 unike treff. Målingen kommer fra Nielsen//NetRatings.

Napster fikk sist uke en liste over 300.000 forskjellige brukeres maskiner, der det lå musikk fra Metallica, som kunne byttes via Internett. Det var Metallicas advokat som ga Napster oversikten. Napster melder at de vil se nærmere på lista, og stenge byttemulighetene for de som har piratkopiert musikk.