Annonse


Startpakke for gründere

27 norske bedrifter stiller seg bak tjenesten 2becom.com som onsdag ble lansert på Oslo Børs, men selve initiativet kommer fra Oracle.

2bcom.com ble etablert i London i november i fjor og har etter det etablert seg i en rekke europeiske land.

Redusere tiden fra idé til etablering
– Med denne tjenesten ønsker å redusere tiden fra ide til etablering for norske dot.com -virksomheter, uttaler forretningsutvikler i Oracle, Anita Krohn Thrane.

Krohn påpeker at det ikke er snakk om en inkubatorvirksomhet, men meningen er å tilby en komplett startpakke for nybegynnere i bransjen, som trenger alt fra juridiske råd til investorer.

Annonse


– Dagens inkubatorer tar ofte over hele føringen, men med denne markedsplassen ønsker vi å sette gründeren i førersetet, og vise hvordan en snøball begynner å rulle.

Markedsplass for ulike aktører i ny økonomi
Meningen er at tjenesten skal fungere som en markedsplass, der alle aktørene kan møte hverandre. Advokaten kan treffe sine klienter, gründeren skal kunne lære seg å lage en forretningsplan, investoren skal komme med råd osv.

– På denne markedsplassen skal entreprenørskap helt uforpliktende møte en kollektiv ekspertise og erfaring som kan gi dem startgass, sier Svein Surlien, adm. direktør i Oracle Norge.

Gratis grunnpakke
All grunninformasjonen på siden er gratis, som råd til utvikling av en forretningsplan, juridiske råd osv. Ønsker man ekspertise utover dette, forplikter samarbeidspartnerne å gi tilbakemelding, men brukerne må da betale for bistand utover grunnpakken.

Oracle har fått med seg to av Norges tyngste investorgrupper, men siden kun to grupper er presentert, er spørsmålet er om tjenesten er egnet til å få tak i investorer.

– Vi har også løpende kontakt med andre investorer, men ett viktig krav er at de eventuelle investorgruppene forplikter seg til å gi tilbakemelding, uttaler Krohn Thrane.

Oracle sitt motiv for å bidra til en slik tjeneste, er ønsket om å komme seg inn i den nye økonomien.

Annonse