Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Spør Linus om Linux

Denne uken blir nettforumet ”Ask Linus” lansert. Ingen ringere enn Linus Torvald , mannen som skapte Linux, skal svare på spørsmål fra Linux-samfunnet.

Torvalds, Linus
På nettsiden skal det etableres en kunnskapsbase for alle Linux-bruker.

Onsdag erklærte TeamLinux Corporation at de går sammen med LinuxMall.com, om å sponse ett nytt nettforum; ”Ask Linus”. Det helt unike sammenlignet med andre Linux-tjenester, er at Linus Torvald er blant dem som skal besvare henvendelsene.

De som satte i gang prosjektet og som betaler gildet er TeamLinux, og de lanserer nettjenesten allerede denne uken, skriver Linux Today i en pressemelding.

Viste verden at det fantes et alternativ
– Linus Torvald var en av dem som revolusjonerte IT-verdenens tankegang om åpne kildekodesystemer, ved å legge ut en kode på nett, som han fikk programmere verden over til å delta i utviklingen av. Han viste verden at det fantes et alternativ til det eksisterende, sier Dan Maher, daglig leder i TeamLinux.

Går du inn på hjemmesiden til LinuxMall.com kan du skrive spørsmål til Linus Torvald, og på samme tid gå gjennom tidligere spørsmål og svar. Selve formatet skal gjøre det enkelt å orientere seg, og finne frem til det nivået man befinner seg på.

Tilbyr kunnskap for alle nivåer
– Det unike med dette nye forumet, er at alle medlemmer av Linux-samfunnet, uavhengig av kunnskapsnivå kan øke sin viten og kunnskap, ved å dele sin ekspertise på nett, sier Maher.

TemaLinux sier at deres motiv for å sponse forumet er å hjelpe Linux-samfunnet, ved å bidra til mer kunnskap hos alle deltakerne. De er en kommersiell bedrift som tilbyr totalløsninger utviklet med Linux og åpen kildekodeteknologi. I tillegg har de startet egne Linux-klasser og utdanningsprogram. LMT1288574