Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nera har hastverk

BERGEN: Styret i Nera ASA har hastverk med å hente inn kapital til sin trådløse bredbåndssatsning. Neste onsdag legges 25 millioner aksjer ut for salg.

Håpet er at selskapet skal hente inn mellom 900 millioner og en milliard kroner.

Det er informasjonsdirektør Helge Skaar i Nera ASA som sier dette til ITavisen.

Umiddelbart etter gårsdagens ekstraordinære generalforsamling besluttet styret i selskapet å benytte den rykende ferske fullmakten til å selge inntil 25 millioner nye aksjer gjennom en fortrinnsrettet emisjon.

Tegningskursen vil ventelig bli noe i underkant av 40 kroner. Den endelige salgskursen vil bli avgjort med utgangspunkt i sluttkursen på Oslo Børs førstkommende fredag, ifølge Skaar.

Siden dette er en fortrinnsrettet emisjon, vil eksisterende aksjonærer få tilbud om opprettholde sin eierandel i selskapet. De vil derfor få tilbud om å kjøpe en ny aksje for hver fjerde aksje som de eier i dag.

Tegningsperioden er satt til 10. – 24. mai.

Generalforsamlingen gav i går også fullmakt til å utstede nye aksjer til en samlet verdi av inntil 10 prosent av aksjekapitalen. Den fullmakten har styret foreløpig ingen konkrete planer om å benytte, i følge Skaar.

Stikkord: Mobil