Annonse


Ny søkemotor fra web til wap

I motsetning til andre wapsøkemotorer konverter Google html-sider direkte til wml-språket slik at innhold på det ”vanlige” nettet kan vises på en mobil terminal, skriver ResearchBuzz.

Minner om norske tjenester

Google-tjenesten er til forveksling lik det de to norske selskapene Interweb (WEBtilWAP) og HelpInHand (Babelserver) har laget tidligere, selv om begge de to fremdeles ligger litt foran.

Google er hittil bare lansert i en betaversjon, noe som blant annet fører til at du ikke kan få lest mer enn den første siden av det resultatet frembringer. Noe som sannsynligvis vil endres i den ferdige versjonen.

Annonse
Kul språksjekk

Vi har så vidt fått testet ut tjenesten (www.google.com – både web og wap) og den virker grei nok selv om søkeresultatene både på web og wap nok kunne vært litt bedre.

Det kuleste med tjenesten er den automatiske sjekken (bare på web) som finner ut hvor man sitter hen i verden og viser frem de respektive sidene på riktig språk. Nå er riktignok ikke dette noe nytt, men det er imponerende likevel.

Google er lettfattelig og funker greit nok. Det eneste som vel mangler er den ferdige versjonen med litt mer funksjoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse