Annonse


Norsk supermobil får penger

Pengene kommer fra det amerikanske investeringsselskapet Insight Capital Partners, melder Aftenposten.

Imponerte investorer

Den første versjonen av den mobile nettelefonene fra Magcom forventes lansert i nær fremtid, men allerede nå har en rekke investorer blitt imponert over produktet.

Så langt har Telenor Venture, Wilhelmsen AS og Christen Sveaas spyttet flere titallas millioner kroner inn i produktet.

Annonse


I påsken kom en av partnerne i Insight Capital Partners på besøk fra USA, for å ta en titt på den norske supertelefonen. Han likte hva han så og bestemte at det amerikanske investeringsselskapet skal spytte inne 10 millioner dollar, skriver Aftenposten.

Verdi økt til 300 millioner

Ifølge adm. direktør i Telenor Venture, Rune Rinnan, øker dermed verdien på Magcom til 300 millioner kroner.

Siden nettavisen Wapland.no avslørte planene om den norske mobiltelefonen har flere gitt uttrykk for at dette er et håpløst prosjekt. Det har blitt påpekt at mobiltelefonprodusentene Ericsson og Nokia har et beinhardt grep om markedet, og at det vil bli umulig å få innpass.

Ikke standard mobiltelefon

Rinnan mener at det ikke er naturlig å definere Magcom-telefonen som en standard mobiltelefon.

– Vi oppfatter dette mer som en mobil nettelefon. Den har kjapp tilgang til Internett. Terminalen inneholder blant annet wapteknologi og GPRS, neste generasjon mobil. Dermed blir det mer et nisjeprodukt enn en direkte konkurrent til Nokia, sier Rinnan.