Annonse


IT-selskap fristet av Norden

Ti prosent av Sør-Californias 8000 IT-bedrifter er i beite for arbeidskraft. For ett år siden var det bare en prosent som meldte om slike problemer.

– Dette innebærer en stor sjanse for Sverige å lokke til seg amerikanske IT-selskaper, sier leder av Los Angeles Regional Technology Alliance Rohit Shukla til den svenske næringsavisen Dagens Industri. Shukla har allerede sett nærmere på det svenske IT-miljøet.

– Årsaken til amerikanernes flukt ut av landet er mangelen på kompetent arbeidskraft. I Sverige og Finland finnes det rik tilgang på kvalifisert personell, hevder Shukla. Senere i måneden besøker han Norden for å informere om den prekære situasjonen i California.

I år blir 1,6 millioner stillinger ledige i USAs IT-sektor, ifølge bransjens egne prognoser. Tilstrømmingen til amerikanske arbeidsmarkedet greier bare fylle halvparten av disse.

Annonse


Irland har vært det landet som har lyktes i å trekke til seg flest amerikanske IT-selskap hittil. Landet har investert i utdanning tilpasset IT-sektoren, har gitt gunstige skattebetingelser, og ligger innenfor EU.

(Origo)