Annonse


Oppgang for Nasdaq

Indeksen Nasdaq steg mandag med 2,52 prosent til 3958 poeng. Den steg også 2.3 prosent fredag. Dow Jones-indeksen steg 0,73 prosent til 10811,78 poeng. Denne indeksen falt med 1.4 prosent fredag.

– Dataselskapet Microsoft ser ut til å komme tilbake etter en kraftig nedgang. Etter at selskapet ble dømt for å ha brutt anti-trustlover ønsker myndighetene å dele opp selskapet.

– Kundene tror at selv om Microsoft blir splittet i to, så blir resultatet to ekstremt sterke selskaper, sier porteføljeforvalter Edward Hemmelgarn hos Shaker Investment til Bloomberg News.

Børsverdien på selskapet har falt med 37 prosent hittil i år. Aksjen stod mandag i noe over 73 dollar. En analytiker i Lehman Brothers hevder at aksjen har en verdi på mellom 125 og 135 dollar.

Annonse


Vekst i Stockholm
Også i Norden er det optimisme.
– Det er vanskelig å tenke seg at hele årets kursoppgang for ble borte et kort øyeblikk for noen uker siden. Nå har aksjekursene klatret med femten prosent siden årsskiftet. Det er vanskelig å tro annet enn at det blir ytterligere et par prosents vekst i dag, når Stockholmsbørsen drar igang maihandelen, kommenterer Bengt Carlsson i svenske Dagens Nyheter.

Asiatisk vekst
Teknologiaksjer steg på Asia-børsene tirsdag.I Japan var NTT Docomo blant kursvinnerne. Sterkt salg av mobiltelefoner løftet aksjen 3,6 prosent, og hjalp til at Topix’ kommunikasjonssindeks steg 1,3 prosent.

Nikkei 225 klatret 0,2 prosent til 18.439 poeng. Den bredere Topix-indeksen steg 0,4 prosent.

I Kongkong hadde Hang Seng-indeksen økt 1,7 prosent klokken 08.30 norsk tid. Også her var det IT og telekom-aksjene som steg mest.

Annonse