MP3.com

Annonse


MP3.com ble dømt

MP3.com– Vi er veldig fornøyde med rettens avgjørelse, uttalte Hilary Rosen, sjef for plateselskapenes representant RIAA (Recording Industry Association of America) til Reuters.

Tjenesten My.MP3.com gir brukere muligheten til å gjøre CD-ene sine tilgjengelig fra nettstedets database – hvis en eier original CD-en, eller har lånt seg en kopi. Deretter kan musikken lyttes til fra en hvilket som helst PC tilknyttet Internett, uten å ha tilgang til CDen.

Det er denne tjenesten verdens største plateselskaper saksøkte i januar, og som nå en domstol i New York hevder bryter med opphavsrettighetene.

Vanskelig sak
Vanskeligheten med saken er hvorvidt MP3.com bryter opphavsrettighetene ved å ha opprettet en database med 80.000 CD-er, selv om My.MP3.com krever original CD for å fungere.

Annonse


Nettstedet har mottatt mye kritikk for opprettelsen av CD-databasen bestående av opphavsrettslig beskyttet materiale, uten først å ha vært i kontakt med de respektive plateselskapene.

– Loven er temmelig enkel i denne saken, hevder Steven Hetcher, jusprofessor ved Vanderbilt University i Nashville.

– Bryter med loven
– Når MP3.com opprettet en database uten tillatelse, bryter dette med loven, uavhengig av hvor mange brukere tjenesten har eller hvordan den blir brukt, uttaler Hetcher.

Erstatningskrav vil bli forhandlet fram ved høringer når domstolens skriftlige vurdering av saken foreligger.

Enormt erstatningskrav
Analytikere som følger saken mener at et erstatningskrav kan nå seks millioner kroner.

Leder for MP3.com, Michael Robertson, hevder plateselskapene skader en tjeneste som tjener dem selv.

– Vi skal selvfølgelig anke saken, uttalte han.

Robertson venter pålegg fra plateselskapene om å fjerne CD-er fra databasen om få dager. Han forteller at MP3.com vil etterkomme et eventuelt pålegg.

Vil kjempe videre
– Vi tapte første runde, men vi er ikke ferdige med å kjempe ennå, uttalte Robertson.

Han hevder at 80 prosent av nettstedets inntekter stammer fra andre tjenester, og at My.MP3.com fortsatt vil være en god tjeneste selv uten CD-ene til de største plateselskapene.

Annonse