Håvard Fossen

Annonse


Gull-telefon til Håkonsen

Håvard Fossen– Håkonsen har vært en ambassadør for IP-telefoni og taletraffikk over IP, sier Eirik Vefsenmo, formann for programkomiteen for DnD Trøndelags årlige konferanse i datatelefoni, som står bak pristildelingen.

Ip er et av hovedtemaene på årets konferanse i Trondheim. Det ventes at det vil bli gjort flere internasjonale produktlanseringer under arrangementet.

Synliggjort
Håkonsen fikk tildelt prisen under festmiddagen torsdag kveld.

– Håkonsen får prisen fordi han har vært med på å synliggjøre datatelefoni, både internt i Telenor og ute i markedet, sier Vefsenmo.

Annonse
Datatelefoni-ekspertene har særlig bitt seg merke i Håkonsens uttalelse om at IP-telefoni med tiden vil bli mer betydningsfultt for Telenor enn ISDN har vært.

Ut i nettet
Hittil har IP-telefoni stort sett vært begrenset til store hussentraler. Det at en viktig operatør som Telenor nå ønsker å tilby slike løsninger, innebærer at teknologien nå sprer seg fra interne til offentlige nett, mener programkomiteen.

Tidligere vinnere av ”Den gyldne Telefon” er Ivar Plahte i Telenor Nextel, og redaktør Arne Joramo i IT Forlaget / Telecom Revy.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse