Annonse


Ericssons wap er best

Nå er det endelig kommet så mange waptelefoner på markedet at det er mulig å foreta en sammenlignende test. De waptelefonene som er ferdig testet er Motorola Timeport, Motorola Talkabout, Nokia 7110 og Ericsson R320s.

Felles for disse telefonene er at de er profftelefoner, med unntak av Motorola Talkabout T2288, som er en starttelefon. Om kort tid vil også folkewapen Siemens C35 komme med i testen.

En nødvendighet

Ingen av telefonene vi har testet ville blitt klassevinnere dersom vi så bort fra wapfunksjonaliteten. Til det er de enten for tunge, for store, for dyre eller rett og slett ikke funksjonelle nok.

Annonse
Første generasjon

Felles for disse telefonene er altså muligheten til å koble seg til Internett. Den første wapgenerasjonen er ellers skjemmet av et dårlig brukergrensesnitt. Uansett hva du skal foreta deg på nettet må du regne med mye knotting.

Produsentene har valgt ulike løsninger, men felles for dem alle er at telefonene har en tendens til å henge seg opp når du forsøker å avslutte surfingen. Her er kanskje Nokia best, fordi du rett og slett kan klappe igjen lokket. Da vet du i det minste at forbindelsen blir brutt.

Nytteverdien

Mange av kritikerne til wap har hevdet at det ikke finnes nyttige tjenester til disse telefonene. Nytteverdien avhenger selvsagt av øyet som ser, men hver dag dukker det opp noe nytt, og i dag finner du tjenester som betaling av regninger, e-post, oppslagsverk, bestilling av flybilletter og mye annet.

Det kan være vanskelig å holde oversikten over hvilke tilbud som finnes, men surfer du innom Wapland.no skal vi sørge for å holde deg oppdatert, også i tiden som kommer!

Den oppdaterte mobiltesten er tilgjengelig her: www.itavisen.no/mobil/?id=1286595

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse