Annonse


Telefonkatalogen på WAP

Opplysningen Online, som gjør det mulig å slå opp i telefonkatalogen via PC eller SMS er en kjempesuksess for Telenor, og bare i mars måned ble det foretatt 2 millioner betalbare oppslag (søk med treff). Dette er 100.000 flere treff enn i februar i år, og viser at tjenesten er i rask vekst, sier informasjonssjef i Teleservice, Birgitte Frisch, til Wapland.no.

Opplysningen har i dag om lag 5 millioner opplysninger, og hver dag blir det gjort mellom 6- og 12.000 oppdateringer!

Kommet for å bli

Nå er det ikke første gangen telefonkatalogen legges ut i en versjon som kan søkes via mobiltelefonen. Allerede i fjor høst kunne de første brukerne av wap lete seg frem til venner og bekjentes telefonnumre og adresser.

Annonse
Særlig utbredt ble bruken aldri, for prøveperioden var omme før de første 1.000 wapterminalene var solgt.

Tre kroner per treff

Nå er det altså igjen mulig å søke de hvite sidene via wap, men i motsetning til sist tjenesten var tilgjengelig, ønsker Telenor nå betalt for opplysningene. Det betyr at for hvert søk du gjør plusses tre kroner til telefonregningen din.

Dette er den samme prisen som du må betale for et søk via Opplysningen Online på Internett (abonnementstjeneste). Hvor mye du sparer i forhold til å ringe opplysningen på 180 skal være usagt.

Leter du etter en du bare kjenner ved etternavn og er usikker på hvor han/hun bor, er det sikkert best å ringe den manuelle tjenesten.

Med begrensinger

Telefonkatalogen har imidlertid visse begrensninger. Søker du eksempelvis på Ole Olsen i hele Norge får du 150 treff (du betaler bare for ett). Foreløpig er det bare de 10 som står øverst på trefflisten du kan få opplysninger om, men Telenor jobber for å øke kapasiteten. Men fortsatt gjelder det altså å begrense søket så mye som mulig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse