Ascom Voodoo

Annonse


VooDoo på telefronten

Ascom VoodooAv Line M. Tomter- Telesentralen er ikke død, er Ascom Telecom Norway sitt budskap. På en pressekonferanse onsdag lanserte de sin nye trådløse telefon- og datasentral, Voo:Doo, basert på DECT DMAP -teknologien.

-Utkonkurrerer Bluetooth
– DECT er en klar konkurrent til Bluetooth-teknologien, men Bluetooth utkonkurreres med tanke på DECT- basert radiorekkevidde, uttaler adm. direktør i Ascom Norge, Mathias Peter.

Den nye sentralen fra selskapet baseres seg på DECT DMAP, en ny teknologi som gir datakommunikasjon i tillegg til vanlig telefoni.

DECT DMAP kan gi en fart på opp til 500 kbit i sekundet, noe som vil firedobles etter hvert, og stasjonen vil også kunne kobles til andre typer høyhastighetslinjer.

Annonse
– Dette er en meget god løsning for hjemmekontorer og småbedriftsmarkedet, uttaler Mathias Peter.

E-handelsløsninger sentralt
Ikke uventet er e-handelsløninger svært sentralt i de nyeste produktene fra Ascom.

– De WEB-løsningene vi har for e-handel i dag er for statiske, påpeker Peter, og lover at de i fremtiden vil levere løsninger med direkte adgang til leverandøren.

Samarbeid med Screen Media
Nylig inngikk Ascom sentralt en avtale med det norske selskapet Screen Media.

Screen Media er blant de selskaper som har jobbet mest med utviklingen av DECT DMAP, og de har basert sitt kommende produkt FreePad på denne teknologien. FreePad er en internetterminal med telefonimuligheter.

FreePad er ikke klar for markedet før senhøsten, men vil da bli en del av Voo:Doo-pakken. Screen Media vil da få en unik mulighet til å spre sitt produkt i alle landene Ascom er representert.

Voo:Doo-løsningen vil koste 5.900 kroner og i grunnpakken inkluderes en trådløs telefon, PC-kort og selve basen.

Ascom er et sveitisk selskap, som er børsnotert i Zürich. I dag er selskapet etablert i tre verdensdeler med en rekke heleide datterselskaper.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse