Annonse


Rettsslagsmål om wapteknologien

Søksmålet som Geoworks startet i januar hevdet at deres fleksible brukergrensesnitt for mobile kommunikasjonsterminaler (US patent no. 5,327,529) var ”essensiell teknologi” i waplesere og ville derfor kreve lisensavgifter av wapoperatører i USA og Japan.

Ifølge Telecom Asia truet dette søksmålet hele den raskt akselererende wapbølgen, som har blitt den dominerende plattformen for det trådløse nettet.

Ugyldig patent

Phone.com, en av pionerene bak utviklingen av wml-språket, skrev i søksmålet som ble levert inn til US District Court at San Jose at selskapet er ute etter en erklæring som sier at deres teknologi ikke krenker Geoworks patent.

Annonse
Videre hevdes det at Geoworks’ ”529 patent” er rettet mot objektorientert programmering, noe som ikke ”dekker wap, wml, trådløse applikasjoner eller Internett.”

– Vi mener dette søksmålet vil føre til en utvetydig erklæring om at Geoworks patent ikke er relevant og ikke brytes av Phone.coms teknologi, samt at patentet er ugyldig og ikke kan håndheves, sa CFO i Phone.com, Alan Black.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse