Annonse


Nokia wapper på kinesisk

Finske Nokia har inngått en avtale med det kinesiske internettselskapet Sohu.com Inc, og skal servere waptjenester til det enorme markedet i Kina.

I første omgang er det heldige eiere av Nokias egne telefoner som får tilgang til nyheter, e-post, og børskurser på wap, melder International Herald Tribune.

Billig alternativ

Hittil har Kina vært relativt trege til å ta i bruk Internett, og en av hovedgrunnen har vært at prisen på datamaskiner har vært altfor høy i forhold til lønningene i landet. Men samtidig eier over 60 millioner kinesere mobiltelefon, og det forventes at mobilt Internett skal revolusjonere nettbruken i landet.

Kinas ledende mobiloperatør, China Mobile Telecommunications Corp., begynte å testkjøre wap i mars i Beijing, Shanghai, og fire andre byer, og det forventes at tjenestene skal være oppe å kjøre fullt ut i slutten av juni.

Annonse