Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Melker SMS til det er tomt

En analyse av det vesteuropeiske mobilmarkedet spår at antall wapbrukere vil øke med nesten 600 prosent de neste tre årene. Men SMS vil fremdeles være en god pengemaskin, så lenge det varer.

International Data Corporations (IDC) prognose tilsier at mens vi i år vil ha rundt syv millioner wapbrukere i Vest-Europa, vil det være om lag 42 millioner innen 2003. I den samme tidsperioden vil antall SMS-brukere øke fra 54 millioner til 129 millioner, sier IDC.

Gode penger

Bare i dag sender nordmenn over to millioner tekstmeldinger til hverandre. Brukerne betaler én krone for hver melding de sender, og mobiloperatørene håver inn store penger på denne trafikken.

Rapporten fra IDC spår at operatørene vil gjøre sitt beste for å holde pengestrømmen fra tekstmeldinger gående, men hevder at bruken av SMS vil avta etter hvert som lignende tjenester blir tilgjengelige over wap. I tillegg vil wap kunne kapre ungdomsmarkedet ved bevisst markedsføring og forhåndsbetaling på terminalene.

Wap tar over

Selv om de store mobilselskapene har stor tro på wap og mobilt Internett, vil de nok ikke gi slipp på inntektene fra SMS med det første. Både NetCom og Telenor sier til Wapland.no at de venter fremdeles god vekst på bruken av SMS i tiden fremover, og ser ingen umiddelbare problemer med konkurranse fra wap.

– Vi tror wapteknologien kommer til å overta, men foreløpig er SMS er helt umerket til informasjonstjenester, sier Telenor Mobils informasjonsjef Jo Heldaas til Wapland.no.