Annonse


Enorme Bluetooth-spådommer

International Data Corporation spår at hele 448,9 millioner apparater vil være utstyr med Bluetooth innen 2004, hvorav 101,8 millioner bare i USA.

Forplanter seg

Mens Bluetooth i første omgang kommer til å komme på markedet i form av trådløs handsfree, og annet tilleggsutstyr til mobiltelefoner og PDA, tror IDC at den trådløse standarden på lang sikt vil forplante seg i teknisk utstyr innen mange flere områder.

Mens 6 prosent av digitale håndterminaler vil bli utstyrt med Bluetooth i år, vil teknologien være innebygd i 19 prosent av digitale kamera i løpet av tre år. Printere vil begynne å bruke Bluetooth i 2001 eller 2002, hevder IDC.

Annonse
Oppstartsproblemer

Noen hinder må likevel overkommes før Bluetooth tar av, blant annet er det viktig at produsentene virkelig satser på teknologien, slik at det faktisk lages produkter som kan kommunisere med hverandre.

Det andre store problemet er at Bluetooth er litt kostbart å installere på nåværende stadium, og prissensitive apparater som mobiltelefoner kan fort bli litt i dyreste laget.

– Selvfølgelig vil økt produksjon føre til prisfall, men vi står overfor en ond sirkel hvor produksjonen ikke øker før prisene faller og prisene ikke faller før volumet på enheter går opp, sier Jill House, senioranalytiker i IDC.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse