Annonse


Rå lomme-PC fra Compaq

Compaqs satsing på iPAQ varsler en ny trend innen lomme-PC og håndholdte terminaler. For mens det før var om å gjøre å presse flest mulig funksjoner inn i en og samme boks, har Compaq valgt en helt annen løsning. Fra nå av skal også lomme-PC-en ha jakke på når du går ut. Compaq iPAQ (cradle)

Tilleggsutstyr

Nå er det ikke for å holde seg varm at iPAQ er utstyrt med et stadig økende antall jakker. Hele hensikten er at du skal kunne benytte ulike tilleggsfunksjoner som ekstra lang batterikapasitet eller trådløs tilknytning til Internett.

Med en UMTS-jakke vil du kunne se live video på en krystallklar skjerm. Andre muligheter er utvidet minne, spillemoduler og GPS. Det er i det hele tatt bare fantasien som setter grenser for hva slags tilleggsutstyr som kan produseres rundt prosessoren og plattformen i iPAQ.

Annonse
Rå prosessor

Men iPAQ er mer enn en lomme-PC med fancy tilbehør. Vi prøvekjørte maskinen og fant fort ut at dette er den råeste PDA-en vi har hatt fingrene på til nå.

Blant annet har Compaq valgt en helt ny skjermteknologi som gjør at skjermbildet er like lesbart i skarpt sollys som innendørs. Og med en prosessor på hele 206 MHz (!) blir åpning og avspilling av spill og multimediefiler en lek. (Det er ikke mer enn 3-4 år siden 133 MHz var standard på stasjonære PC-er…).

Kult design

Designmessig er det ikke stort en kan få gjort, så lenge skjermen nødvendigvis må ta mye plass. Men løsningen på iPAQ viser at små detaljer har mye å si for helhetsintrykket.

Compaq iPAQ (tynn)

Navigasjonstastene er lett tilgjengelige med en stor ”museknapp” eller 5-veis joystick under skjermen. I denne knappen sitter også høytaleren, og uten jakka er maskinen under 1,6 cm tykk (130x83x15,7mm).

Om batteriet virkelig varer i de 12 timene Compaq oppgir fikk vi i denne omgang ikke anledning til å måle. Maskinen er ventet på markedet i slutten av annet kvartal, og vi kommer tilbake med en mer omfattende test av modellen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse