Annonse


Palm lanserer nye PDA-er

For ledelsen i Palm fortalte i New York i går om selskapets planer om å inkludere trådløse kommunikasjonsmuligheter i hele produktserien fra selskapet, samt at fremtidige terminaler fra Palm vil få nye prosessorer som markant øker ytelsen, skriver Cnet News.

Mange muligheter

Meningen er at Palms terminaler enten vil ha mottakere for å koble seg til nettet direkte eller en Bluetooth-brikke som kobler seg opp via en mobiltelefon. Hvis ikke dette skjer vil det komme gjennom holderen til Palm (cradle) eller en tilleggsmodul.

Uansett hva løsingen blir vil selskapets håndholdte maskiner bli kommunikasjonsterminaler, mens Palm selv vil bli en type trådløs tjenestetilbyder, ifølge Carl Yankowski, CEO i Palm.

Annonse
Bedre ytelse

Det som kanskje er vel så spennende er nyheten om at Palm nå har funnet en ny leverandør av prosessorer til selskapets fremtidige terminaler. Engelske ARM (tidligere Advanced RISC Machines) vil levere komponenter til de nye maskinene.

Disse prosessorene, som er designet av ARM og produsert av blant annet Intel, vil kjøre på en mye høyere hastighet enn dagens Motorola Dragonball-prosessor.

Med en raskere prosessor kan Palm inkludere blant annet stemmegjenkjenning i sine nye PDA-er, ifølge Yankowski. Palm skal lansere en talekontrollert produkt i løpet av året – et produkt som har arbeidstittelen ”integrated Palm communicator.”

Kamp om andeler

Uansett er det ikke tvil om at Palm har tatt opp hansken fra Microsoft og at de ikke planlegger å gi fra seg sine 70 prosent av markedet uten kamp.

Det blir spennende å se hvem som går av med seieren og hvorvidt Microsofts mye omtalte ”oppløsning” vil ha noe å si i denne saken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse