Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny vår for SET-standarden

75 norske aktører tilpasser nå sine tjenester til SET-standarden. Betalingsordningen ble erklært som fiasko i fjor, men norske bedrifter gir den en ny sjanse.

I tre år har kredittkortselskapene forsøkt å fortelle at SET er den beste betalingsordningen på nett, men kan ikke vise til en eneste transaksjon, hevder Finansavisen.

I fjor ble standarden erklært som en fiasko, noe som var et prestisjenederlag for VISA, men nå ser det ut til at kortselskapene får lønn for strevet.

Elektronisk lommebok
Betalingsløsningen har i disse månedene klart å etablere seg blant de store internettaktørene i Norge. I løpet av de siste tre månedene har 75 aktører skrevet under på avtaler med VISA om bruk av SET.

SET-systemet består av fire elementer; en elektronisk lommebok hos brukeren, en virtuell betalingsterminal hos butikken, et innsamlingssystem, og et utstedelsessystem.

Programvare
Den elektroniske lommebanken er betalingskortet og kan belaste lønnskontoen direkte. Foreløpig er imidlertid brukeren nødt til å laste ned programvare for å bruke SET, men når andre generasjons SET kommer om ett år, trenger man ikke lenger noen programvare.

Da vil ikke lommeboken være bundet opp til en maskin lenger, og brukeren får adgang til den fra alle maskiner via en server.