Annonse


Ny vår for SET-standarden

I tre år har kredittkortselskapene forsøkt å fortelle at SET er den beste betalingsordningen på nett, men kan ikke vise til en eneste transaksjon, hevder Finansavisen.

I fjor ble standarden erklært som en fiasko, noe som var et prestisjenederlag for VISA, men nå ser det ut til at kortselskapene får lønn for strevet.

Elektronisk lommebok
Betalingsløsningen har i disse månedene klart å etablere seg blant de store internettaktørene i Norge. I løpet av de siste tre månedene har 75 aktører skrevet under på avtaler med VISA om bruk av SET.

SET-systemet består av fire elementer; en elektronisk lommebok hos brukeren, en virtuell betalingsterminal hos butikken, et innsamlingssystem, og et utstedelsessystem.

Annonse
Programvare
Den elektroniske lommebanken er betalingskortet og kan belaste lønnskontoen direkte. Foreløpig er imidlertid brukeren nødt til å laste ned programvare for å bruke SET, men når andre generasjons SET kommer om ett år, trenger man ikke lenger noen programvare.

Da vil ikke lommeboken være bundet opp til en maskin lenger, og brukeren får adgang til den fra alle maskiner via en server.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse