Annonse


i-mode vil ikke ha flere brukere

i-mode, som er den trådløse Internett-modellen som har hatt desidert mest suksess i verden, har nemlig fått kapasitetsproblemer. Dette har ført til at i-mode-kundene opplever konstante tjenesteavbrudd, skriver Telecom Asia.

Mange avbrudd

Ifølge Nikkei Communications har man opplevd 16 tilfeller av tjenesteavbrudd siden i-mode ble lansert for ett år siden, men de fleste avbruddene har skjedd dette året.

Under disse avbruddene har brukerne hatt problemer med å koble seg til tjenestene. Andre problemer har vært feil på programvare og brannmur.

Annonse


NTT DoCoMo sier selv at problemet er at behovet for tjenestene øker raskere enn DoCoMo kan tilpasse kapasiteten på sitt system. i-mode har over seks millioner kunder.

Nekter nye kunder

I tillegg til å kutte ned på markedsføringen av i-mode for å få tak i nye abonnenter, samt å nekte nye kunder inntil slutten av mai, vil DoCoMo øke kapasiteten i sitt nettverk for å takle hele 10 millioner abonnenter når mai utløper. Før slutten av juni skal nettverket kunne takle hele 14 millioner brukere.

DoCoMo har også gått ut og sagt at de vil sette sammen ett team som skal sjekke serverne og øke kapasitene for å takle behovet, skriver Telecom Asia.

Annonse