Annonse


Rask vekst for Lucent

Årsaken til veksten i fortjeneste skyldes lavere driftsutgifter, og sterk vekst i markedet for optiske fiber, nettverkstjenester og utstyr.

Lucent melder at vil fortsette rasjonaliseringen. Selskapet skal selv produsere det mest avanserte utstyret, og overlate resten til andre produsenter. Det fører til at 17 fabrikker, med 11.000 ansatte, kan bli solgt, eller bli lagt ned.

Omsetning steg med 17 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. I rene tall betyr det vel 88 milliarder kroner, mens overskuddet var på vel 6,5 milliarder, melder nettavisen Nando Times.

Lucents forrige kvartal viste lite vekst.

– Lucent er igjen i siget dette kvartalet med sterk vekst for trådløst og infrastruktur for Internett – inkludert optiske- og datanettverkssystem og optisk fiber, sier styreformann Richard McGinn i Lucent.

Annonse