datanerd

Annonse


Ikke like ”hardcore” som før

datanerd

Da The Gathering ble arrangert for første gang i 1992 hadde deltakerne en annen holdning til datatreff enn de som i år møter opp på TG1900 i olympiahallen på Hamar i påska.

Før var det om å gjøre å programmere de mest imponerende demonstrasjonene av hva man er i stand til å gjøre med datamaskinene, og det var mye kniving om å være bedre enn alle de andre gruppen.

Dr. Awesome

– Når vi var på datatreff før i tiden, hadde alle de forskjellige gruppene store bannere over sin del av hallen, men nå fins det jo knapt datagrupper igjen i det hele tatt, sier musikeren Dr. Awesome i Crusaders, gruppa som startet The Gathering for ni år siden.

Annonse


Dr. Awesome, også kjent i visse kretser som Bjørn Lynne, er en av ”gamlegutta” i legendariske Crusaders. I dag er Lynne en godt voksen mann som lager musikk for dataspill. Han innrømmer riktignok at det eneste Crusaders driver med nå for tiden er å arrangere The Gathering, men synes likevel det er synd å se at datagruppene ikke er like aktive som før.

– Ungdommene i dag kommer til TG for å surfe gratis på nett og spille spill, ikke for å lage demoer og møte andre medlemmer i gruppa si, sier han.

På The Gathering i Vikinskipet i år holdes det riktignok demokonkurranse, men de eneste bannerne Wapland.no kunne observere tilhørte annonsørene.
Viktig å være med i kul gruppe

– Før i tida var du ikke kul hvis du ikke var med i en av de beste gruppene, sier Dr. Awesome.

Besøkstallene på The Gathering har steget jevnt fra 1400 i 1992 til rundt 4500 deltakere på den fem dager lange datafesten nå i påska. Siden 1996 har arrangementet holdt hus i Vikingskipet på Hamar.

Du treffer Dr. Awesome og de andre medlemmen i Crusaders på www.crusaders.no.

Annonse