Annonse


Verdens største temporære nett

Deltakerne strømmer til, hovedsakelig fra Skandinavia, men også fra resten av verden. Og når de fleste av de fremmøtte har med seg egne datamaskiner, stilles det høye krav til nettverket som settes opp i olympiahallen.

Hardware for 22 millioner

– Fire timer etter åpning i dag hadde vi 95% utnyttelse av vår 35-megabits Internett gateway, og da var det bare rundt 700 personer her, sier Per Kristiansen, nettverksansvarlig på TG1900.

– Men selv om vi hadde hatt uendelig mye mer båndbredde tilgjengelig, ville vi likevel opplevd trafikkork på nettet. Jo mer man har, jo mindre økonomisk utnytter man kapasiteten, sier han.

Det er nettverksgiganten Cisco som leverer utstyret som gjør arrangementet mulig. Til sammen låner The Gathering maskiner og nettverksutstyr for nærmere 22 millioner kroner.

– Cisco har tømt sine lagre verden over for å kunne gi oss det vi trenger av hardware, og andre arrangementer i USA står for å bruke utstyret etter oss, sier Kristiansen til Wapland.no.

Ikke pirattreff

I ”gamle dager” ble slike datatreff kalt for ”copy-parties”, fordi en av hovedgrunnene til å delta var å piratkopiere spill og programmer av hverandre. Men i disse dager hvor man likevel kan få tak i det man vil av ulovlig programvare over Internett, kommer deltakerne for å surfe, spille, og treffe andre likesinnete.

– Vi lukker ikke døra for noen, og så klart er det noen pirater her. Men vi vil ikke la det ødelegge for alle de andre. Folk kommer hit for å ha det gøy, og for å være på nett 24 timer i døgnet. Du finner nok ingen farlige datakriminelle her, sier Kristiansen.

TG1900 er det niende arrangementet i rekken, og datatreffet har holdt hus på Vikingskipet siden 1996.

Besøk TGs hjemmeside på www.gathering.org

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse