Windows 2000 CD

Annonse


Nye beskyldninger mot Microsoft

Windows 2000 CDKonkurrentene har nå lagt beskyldningene frem i et dokument, og Justisdepartementet i Washington, som vurderer å partere Redmond-kjempen, er lutter øre.

Granskes av EU
Microsofts inntog i det lukrative og voksende markedet for programvare til å drifte nettverks- og web-servere er allerede gjenstand for undersøkelser i regi av EU-kommisjonen.

Nå får det også betydning for utfallet av anti-trust-saken mot Microsoft i USA, hvor domstolen også skal se på hvordan man skal hindre at Microsoft utvider sitt monopol til nye områder, skriver Wall Street Journal.

”Dårlige tapere”
Microsoft sier at server-markedet preges av åpen konkurranse og mer enn antyder at beskyldningene om monopolisme kommer fra pressede konkurrenter som Sun, Oracle, Novell og IBM.

Annonse


Microsoft sier at Windows ikke utelukker noen annen programvare.
– Vi erkjenner at Windows 2000s desktop må fungere friksjonsløst i bedrifter som bruker andre servere, og vi har konstruert programvaren for å fungere godt i et blandet utstyrsmiljø, sier en talsmann.

Begrensninger
Beskyldningene skal bl.a. gå ut på at viktige nye Windows-funksjoner bare fungerer bra sammen med Microsofts programvare for nettverkstjenere.

Konkurrentene hevder at brukere av Novells programvare for servere har opplevd at printing og deling av filer fra arbeidsstasjoner som kjører Windows 2000 operativsystem bare fungerer dersom også serveren kjører Windows 2000 programvare.

Annonse