Hacker

Annonse


15-årig hacker løslatt

HackerEn femten år gammel kanadisk gutt er siktet for angrepene mot CNN, Amazon, Yahoo og eBay. Hackingen skapte rystelser verden over i februar.

Både det kanadiske politiet og FBI holder mulighetene åpne for flere arrestasjoner i saken.

Milliontap
Politi i Montreal i Canada arresterte 15-åringen lørdag, og beslagla datautstyr hjemme hos ham. Han ble løslatt mandag mot et ukjent beløp i kausjon, og har nå fått forbud mot å røre andre datamaskiner enn den han har tilgang til på skolen, og bare under streng oppsikt.

Skrøt av “bragdene”
“Mafiaboy”, som er hackerens kallenavn, skrøt av resultatene sine i nyhetsgrupper på nettet. Sammen med etterforskning av “dataspor” førte det til arrestasjonen.

På grunn av lav alder ble tiltalen holdt tilbake, og kanadiske media har ikke lov til å bruke navn, melder den amerikanske nyhetskanalen ABC News.

Annonse
Ifølge telegrambyrået Associated Press har 15-åringen, blitt siktet for to kjente angrep mot store nettsteder i februar – angrep som skapte bølger helt opp på regjeringsnivå i den vestlige verden.

Manglende sikkerhet
Angrepene skal ha kostet flere millioner dollar i tapte inntekter, og stilte alvorlige spørsmålstegn ved hvor godt sikret nettbutikkene egentlig er.

Angrepet skjedde ved at de kjente nettstedene ble bombardert av beskjeder, slik at vanlige besøkende nærmest ikke fikk tilgang. For å koordinere angrepet ble en rekke servere på forskjellige universitet satt til å sende meldinger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse