Oslo Børs

Annonse


IT-indeksen opp 4,4 prosent

Oslo Børs– Det er et slags stabilt sideleie, men vi tror de to neste ukene er ganske usikre, sier IT-analytiker Stig Heggertveit i Christiania Markets til Itavisen.no.

IT-aksjene på Oslo Børs fikk drahjelp fra Nasdaq-børsen i USA allerede mandag kveld, da oppgangen i USA beroliget de mest frynsede investorene i Norge. Nasdaq sluttet 6,6 prosent opp mandag, og fortsatte oppgangen tirsdag, da den fra åpningen av raskt steg med over 2 prosent.

Vinnerlaget
For en dags skyld glimret IT-aksjene med sitt fravær på taperlisten for Oslo Børs, mens både EDB Business Partners (opp 12,3 prosent), Merkantildata (opp 8,2 prosent) og Infostream (opp 7,7 prosent) gjorde seg gjeldende på vinnerlisten.

Av de store endte Opticom opp 2 prosent til 760, etter et fall på 14 prosent dagen før, mens NetCom bare tok igjen en drøy femtedel av mandagens 12 prosents fall.

Annonse
– Vi gir ingen råd spesifikke råd i denne situasjonen, men tror langsiktige investorer nå kan gjøre en del gode kjøp, sier Heggertveit.

Påskestille
Totalindeksen krøp opp med anemiske 1,44 prosent, og omsetningen var ikke all verden. Onsdag er siste børsdag i Norge før påske, men i New York er også Skjærtorsdag børsdag.

Det amerikanske markedet venter nå resultater fra en del av de store, som IBM, og disse forventes å være såpass bra at de vil berolige nervene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse