Annonse


Virus på mobiltelefonen?

F-Secure hevder at virusberedskapen på wap er ikke-eksisterende, og at dette kan være et potensielt problem når wap 1.2 og 2.0 blir introdusert.

dårlig sikkerhet kan svekke wap

– I dag kan man i teorien skrive SMS-kommandoer som skaper problemer. Det er lettere med wap 1.2, og når vi får versjon 2.0 kan det være fritt frem for ondsinnete kodeskrivere. Innen dette kan wap allerede ha tapt troverdighet på grunn av sikkerhetsproblem, sier visedirektør Risto Siilasmaa i F-Secure til ComputerSweden.

Beskyttelse for wap gateway

F-Secure virussbeskyttelse for gateways skal i vår tilbys gjennom Hewlett-Packard for Windows NT, og senere i år også for Linux. I fremtiden regner selskapet med at virusprogram er installert på hver enkelt lommeterminal, med sentral administrasjon og oppdatering over nett.

Industrien ikke forberedt

Selv om Ericsson, Motorola og Nokia nylig gikk inn i et samarbeid for å utvikle en mobil sikkerhetsstandard, har F-Secure ingen tro på at dette også vil eliminere faren for virusangrep.

– For det første virker det som om det bare dreier seg om digitale signaturer og sikre transaksjoner, for det andre har operatørene, som i høyeste grad blir innblandet, ingen erfaring med sikkerget, sier Siilasmaa til ComputerSweden.

– Det eneste de gjør er å identifisere hvilken telefon som ringer, slik at man kan sende regning, og kryptere deler av GSM-trafikken, sier han.Mer informasjon om F-Secure finnes på europe.f-secure.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse