Annonse


Palm satser trådløst

Trådløst i alle produkter

Det tror i alle fall Palm selv, og selskapet har nå vedtatt å legge om strategien. Før skulle det produseres alt fra enkle rimelige PDA’er som IIIe, til toppmodeller som Palm VII. Sistnevnte selges i USA med innbygget trådløs tilknytning til Internett. Nå skal den samme teknologien også inn i resten av produktspekteret.

Frykter wap-telefonene

Det er først og fremst utviklingen i mobiltelefonmarkedet som har fått Palms ledelse til å tenke seg om. Telefoner med tilgang til Internett via wap kan kjøpes til en rimelig penge, og waptelefonene tar over en rekke av de funksjonene som tidligere var forbeholdt PDA’er. Samtidig har selskapet RIM lansert sine to-veis personsøkere med e-post, tekstmeldinger, tastatur og Always on-funksjonalitet.

Bluetooth

Viseadministrerende i Palms avdeling for produktstrategi, Michael Mace, sier det vil bli trådløs nettilknytting i alle Palms produkter, selv om det ikke betyr at alle kan knytte seg direkte til Internett. Noen av maskinene vil få Bluetooth (små radiochips) som gjør dem i stand til å knytte seg til lokale nettverk eller mobiltelefoner med samme teknologi.

På denne måten kan du foreksempel få oppdatert avtaleboken, e-post og nyhetsinformasjon fra Internett med det samme du kommer inn døra på kontoret. Eller du kan koble deg til Internett via mobiltelefon og laste ned den samme informasjonen derfra. På enkelte av modellene går det imidlertid mot innbygget antenne og tilknytning til Internett uten omveien via andre remedier.

Vekk med romertallene

Samtidig med at Palm legger om sin produktstrategi, tyder mye på at de også bytter navnepolitikk. Selskapet har konsekvent benyttet romertall som produktbetegnelse, men er kommet til at dette skaper forvirring, samtidig som at romertall som merkenavn er vanskelig å markedsføre. Hva som skal overta for III,V og VII er foreløpig en godt bevart hemmelighet.

Vi har tidligere skrevet at Palm VII med nettilknytning er ventet til Norge før jul. Når resten av produktene kommer i versjoner som virker også her på berget er ukjent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse