Deskill

Annonse


IT-drevet børsnedgang

Deskill

Nikkei-indeksen i Tokyo sank falt med 6,98 prosent, Hang Seng-indeksen i Hongkong falt 8,44 prosent, Singapores børsindeks Straits Times var ned 8,99 prosent og Seoul Composite i Seoul falt hele 11,63 prosent.

NASDAQ-indeksen falt 25,3 prosent forrige uke, de verste fem dagene den har opplevd. Men tross i en nedgang på 34,2 prosent siden toppnivået 10. mars er den likevel 32 prosent høyere enn for 12 måneder siden.

Fallet som startet på New York-børsen har flere årsaker. Rentenivået i USA er på vei oppover, Microsoft fik en dom mot seg og trues av oppsplitting og ledende børsguruer har spådd at toppen er nådd – om dog ikke at “enden er nær”.

Annonse
Men de fleste analytikerne er enige i at korreksjonen, om det er et riktig ord, i første rekke skyldes at en del selskaper har vært vilt overvurdert.

Dow Jones internett-indeks har falt 54 prosent siden toppen i mars. Et selskap som eToys.com, som selger leker over nettet, har falt med hele 94 prosent fra toppnivået.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse