MP3.com

Annonse


Svanesang for MP3.com?

MP3.comRIAA (Recording Industry Association of America) krever så mye som 150.000 dollar i erstatning for hvert album, som ligger tilgjengelig på MP3.com. Totalt blir erstatningskravet om lag 850 milliarder norske kroner.

Selskapet la fredag sin versjon fram for en føderal dommer i New York., melder nyhetsbyrået Reuters. RIAA har gått til sak mot MP3.com. Grunnen er at organisasjonen hevder selskapet gjør piratkopiert musikk tilgjengelig på nettet.

Hører egen musikk på nett
MP3.com lanserte en tjeneste, der brukerne kan laste ned egen musikk på MP3.coms sider. Så kan de senere få tilgang til sin egen musikk over Internett. RIAA hevder at dette ikke er sikkert, og at dette åpner for mulighetene for piratkopiering.

MP3.com svarer at brukere laster ned egen musikk, og hører på egen musikk. Selskapet mener det tilsvarer at brukere kopierer egen musikk over på tape, og lytter på den.

Annonse


Kopierer på selskapets maskiner
– Så enkelt er det ikke, argumenterer platebransjen. Det er MP3.com som eier maskinene som musikken legges over på, og vi frykter ulovlig tilgang.

Dommeren lover en avgjørelse i saken 28 april. Tidligere i uken ble både MP3.com, og en rekke plateselskap, saksøkt av en gruppe artister. Disse sier at ingen av partene har lov til å legge deres musikk ut på nettet uten samtykke.

Tungrockerne i Metallica har også gått til sak mot selskapet Napster, og tre universitet, og hevder at disse har bidratt til piratkopiering av gruppas musikk.

Annonse