Annonse


Trege teleleverandører

– Telekom-leverandørene presenterer ofte fine foiler som viser funksjonalitet mellom GSM og IP-telefoni overfor de store bedriftene. Deretter ringer de til oss.

– Resultatet er ofte at vi blir enige om at funksjonaliteten ikke er god nok, eller at den kommer seinere, sier Dag Bjørndal i Telenor Mobil. Han er forbauset over hvor tregt teleleverandørene har jobbet på dette området.

Forbauset
– Jeg hadde trodd at de skulle være kommet mye lengre, ettersom det er år siden vi så de første foilene om løsninger som kombinerer IP-telefoni og GSM, sier Bjørndal.

Som ikke er avvisende til å være med på å plassere ut lokale basestasjoner – når løsningene er gode nok.

Annonse
Han understreker at det er store forskjeller på forslagene til løsning fra de ulike leverandører.

Lønner det seg?
Også NetCom snakker med de fleste teleleverandørene om slike løsninger.

– Vi tror det vil komme løsninger for slike ”bedriftsceller” i løpet av året. Men jeg er litt tvilende til økonomien i slike prosjekter. Det må gjøres egen frekvensplanlegging hos den enkelte bedrift.

Det kan fort bli konkurransedyktig heller å benytte vanlig GSM som interntelefon, med egne priser på telefoni mellom bedriftens ansatte, uansett hvor de befinner seg i Norge, sier Bjørn Erik Reinseth, markedsdirektør for utvikling og strategi i NetCom.

Reinseth forteller at hjemmesone-konseptet, som skulle gi lavere priser på mobilen om man er i et definert geografisk område, er lagt på is av samme grunn.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse