Windowstastatur

Annonse


Spillentusiastenes tastatur

WindowstastaturI motsetning til de lett ”forvridde” ergo-tastaturene som Microsoft har levert de senere årene, har Internet Keyboard Pro tradisjonell tastaturlayout.

Med sine 18 hurtigtaster, to USB-kontakter og avtakbar håndleddstøtte, er det likevel et utradisjonelt tastatur.

Vi har nå brukt det en stund. Vi er ikke helfrelst, men for spillentusiaster er det veldig snedig!

USB-tastaturets farer
Internet Keyboard Pro har dobbel kabel som kobles både til den vanlige tastaturkontakten (PS/2) og til USB-kontakten bak på PC-en.

Annonse
Med et rent USB-tastatur risikerer du at operativsystemet ikke finner tastaturet (hvis Sikkert modus i Windows 98 blir aktivisert). Derfor er PS/2-tilkobling viktig.
Når USB-kontakten plugges i, foregår installasjonen helautomatisk.

Snedig for spillentusiaster
Tastaturet inneholder to USB-kontakter på baksiden. Der kan du koble til utstyr, uten å måtte fikle med USB-kontaktene eller spillkontakten bak på PC-en.

Før du kobler til Sidewinder-rattet eller – styrespaken, må du sjekke at kontrollerne ikke krever mer enn 100 milliampere spenning. De passive USB-kontaktene på tastaturet kan nemlig ikke bidra med så kraftig strøm, som aktive USB-hubber med egen strømforsyning.

Å kunne bytte mellom joystick, gamepad og ratt på sparket, er svært snedig for spillentusiaster.
USB-kontaktene på tastaturet er også praktisk for annet utstyr du bruker en gang i blant.

19 taster for Internett og MP3
Tastaturets 19 hurtigtaster gir øyeblikkelig adgang til en rekke funksjoner: 8 internett-taster åpner startsiden, og navigerer med Fram-, Tilbake-, Søk-, E-post- og tilsvarende knapper. 8 medieknapper justerer lydvolum, neste spor osv. I tillegg er det knapper for Min datamaskin, Kalkulator og Dvalefunksjon.

Hvis du vil, kan du omprogrammere en knapp til å starte Word eller Quake, med Intellitype-programmet som følger med.

Lag egne hurtigtaster
Det kan være praktisk med egne taster for Internett- og PC-ens MP3-avspiller, når du blir vant med å bruke dem. Å redusere musebruken er dessuten god ergonomi.

Men du kan lett oppnå det samme ved å programmere hurtigtaster for programmene på Windows-skrivebordet: Det er bare å høyreklikke på ikonet, velge Egenskaper, velge Snarvei, og taste en passende bokstav. Hvis du velger bokstaven I for Internet Explorer, åpnes nettleseren straks du taster Ctrl+Alt+I.

Krever fingerkraft
Tastene på QWERTY-tastaturet yter forholdsvis mye motstand, og krever litt mer fingerkraft enn mange andre tastaturer på markedet. Om du foretrekker et ”fast” eller ”løst” tastatur, er opp til deg. Tastaturet er forholdsvis støysvakt.

Tastene i nederste rekke (Ctrl, Alt osv.) er avrundet, og større enn det som er vanlig. Derfor er de også lette å treffe for travle fingre.
Den dype håndleddstøtten, som du selv bestemmer om du vil bruke, er også et ergonometerisk pluss.
Microsoft Internet Keyboard Pro koster om lag 550 kroner med moms.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse