Enoksen, Odd Roger

Annonse


Sp. vil ha statlig bredbåndsfond

Enoksen, Odd RogerI den forrige valgkampen proklamerte Odd Roger Enoksen den digitale allemannsretten. Det er lenge vært stille fra den kanten, men nå kommer kravene om bredbånd til hele folket igjen på bordet.

Nå vil Senterpartilederen ha fart på utbyggingen av bredbånd i rurale områder av landet. Ett av hans mål er bredbåndstilknytning for alle norske skolen innen utgangen av 2001.

Ikke nok med kommersielle aktører
Bredbåndsutbyggingen er allerede i god gang og på sikt vil kommersielle aktører ha dekket mesteparten av landet. Hvorfor trenger vi et slikt fond?

– Uten et statlig fond vil det ta alt for langt tid før hele landet er dekket. Dette gjør at mindre selskaper ikke vil etablere seg i ukants-Norge, og at mange velger å flytte sin virksomhet til byene, uttaler Ragnar Kvaale, informasjonssekretær og nettredaktør i Sp, til ITavisen.no.

Annonse


– Vi mener at hele landet bør være dekket innen tre år, sier Kvaale.

– Lite ambisiøst
Kvaale mener også at IT-minister Grethe Knudsen er inne på et blindspor når hun sier vi skal følge utviklingen i EU. Senterpartiet mener dette er for lite ambisiøst og at Norge bør ha ambisjoner om å være foran.

Sp. har blant annet trukket en jurist inn i arbeidet med å foreslå statlige midler, slik at det ikke skal kollidere med noen EU-direktiver.

Annonse