Datasikkerhet

Annonse


Microsoft leker hacker

DatasikkerhetMicrosoft beklager sterkt datasnokingen. Microsofts sikkerhetssjef Steve Lipner sier til Wall Street Journal at dette er “absolutt mot vår policy” og sier at den eller de programmererne som har gjort det vil få sparken.

Farlig fil
Microsoft oppfordrer sine kunder til å stryke filen “dwwsr.dll”, som er installert på programvaren for internett-servere med Frontpage 98.

Det er foreløpig ikke kommet rapporter om at noen har benytte seg av Microsoft-programmerernes bakdør til nettstedenes management-filer, men det er klart at de som snoker seg inn kan stjele mye sensitiv informasjon.

Mobber Netscape
Typisk for Microsoft er at datakoden til bakdøren inneholder kommentaren “Netscape engineers are weenies”, som er en ironisk måte å gjøre narr av en konkurrent som Microsoft har satset mye på å drive ut av markedet.

Annonse
Bakdøren ble oppdaget av blant andre en kjent ekspert på datasikkerhet som på nettet går under navnet “Rain Forest Puppy”. Samme mann avslørte i fjor flere sikkerhetshull i Microsofts programvare for internett-servere.

Microsoft sier at bakdøren ikke finnes på servere som kjører Windows 2000, men den amerikanske sikkerhetseksperten Russ Cooper sier at bakdøren truer “så godt som alle web-hoteller”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse