Annonse


Linux for tynne klienter

Det amerikanske utviklingsselskapet Neoware har laget en av de første Linux-versjonene som er spesielt designet for forretningsutvikling og B2B – ”business to business”

Maskinen kan opptre som klient i nettverk, for alle dem som ikke har råd til eller ikke behøver masse funksjoner i sin egen PC.

Neoware lager blant annet den tynne klienten Neo The Anything Box, og det er til denne boksen at Neoware har utviklet den spesielle Linux.-versjon som heter Neolinux.

PC-en kan kobles mot en Linuxserver, Windows NT Server med Citrix Metaframe eller Windows Terminal Server, skriver selskapet i en pressemelding.

Annonse
NeoLinux inneholder også informasjonsutstyr som kasseapparat, brannvegger, rutere, interaktiv nettkiosk, tynne klienter, sikkerhetsløsninger og trådløst utstyr.

Med på lasset følger også nettleseren til Netscape, og maskinen kan dessuten fjernadministreres med Neowares program Ezmanage, samt Neoware ezCompress. EzCompress reduserer størrelsen på operativsystemet, slik at det kan installeres på små og billige løsninger uten harddisk.

Neo The Anything Box har en Geode-prosessor fra National Semiconductor, 10/100 Base Ethernet-kort, lyd, to usb-porter og opp til 288 MB flashminne.

Selskapet har hatt flere partnere i utviklingen, også Red Hat Linux.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse