SMS lokaltekst

Annonse


Gratis SMS økte 60-gangen

SMS lokaltekst

Telenor vil ikke ut med eksakte tall på SMS-trafikken fra Internett, men bekrefter at antallet SMS-meldinger totalt, både fra nett og fra mobiltelefonene, nå er godt over 100.000 meldinger per dag.

Normalpris på en melding fra nett til en Telenor Mobil abonnent er 75 øre – mot 1 krone fra mobiltelefon.

– Den store interessen viser at folk har oppdaget at dette er en nyttig tjeneste. Når du først sitter foran datamaskinen, er det enkelt og raskt å sende tekstmeldinger, sier fungerende informasjonsdirektør i Telenor Mobil, Jo Heldaas.

Annonse
“Heroin-prinsippet”
SMS-eksplosjonen kom overraskende på både Telenor Mobil og NetCom i 1998, etter at tjenesten en tid, hovedsakelig av tekniske grunner, hadde vært gratis. Fra høsten 1998 ble prisen satt til 1,50 per melding, uten at trafikken sank radikalt. Brukerne var “hekta”.

Telenor liker ikke at vi kaller dette “heroinprinsippet”, men bortsett fra at SMS og narkotika er to helt forskjellige verdener, så er markedsføringsprinsippet det samme: Hekte kundene på gratis produkt og ta betalt senere.

Senere har operatørene senket prisene til mellom 1 krone og 75 øre, avhengig av kundeforhold.

Kan vokse mer
Potensialet for SMS er likevel fortsatt langt fra fullt utnyttet. Telenors egne undersøkelser viser at bare 40 prosent av deres vel 2 millioner mobilkunder har brukt SMS. Siktemålet med å gjøre SMS fra Internett gratis, har vært at flere skal få øynene opp for at dette er ennyttig tjeneste, sier Heldaas.

Tyngden av SMS-brukeren er fremdeles dem i aldersgruppen 15-25 år, men eldre brukergrupper kommer nå etter. Den kvinnelige delen av kundemassen står nå for brorparten av trafikken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse