Annonse


Bilen skal på nett

Nylig annonserte Delphi Automotive Systems et strategisk partnerskap med Ericsson for å bringe telematikkprodukter og mobilt Internet til bilførere og passasjerer. Bluetooth og pakkesvitsjet trådløst Internett vil naturlig nok være viktige ingredienser.

Plug-and-play

Det skal utvikles standarder for plug-and-play-systemer som muliggjør kjappe oppgraderinger til bilens mobile multimedieutstyr. Dette ser Delphi og Ericsson på som spesielt viktig siden utviklingen innen telekommunikasjon gjør at tilleggsutstyret blir avleggs lenge før bilen blir det.

– Dette er et nytt område innen mobilt Internett. Folk vil kunne lese e-post, kjøpe aksjer, surfe på Internett, og underholde barna med videoutstyr mens de kjører bil, heter det i annonseringen fra Delphi.

Annonse
Hands-free

Samtidig lanserer amerikanske Johnson Controls et Bluetooth-produkt med navnet TravelNote Connect, som kan kommunisere trådløst med mobiltelefoner som også har Bluetooth-funksjonalitet.

– TravelNote Connect vil kunne gjøre enhver mobiltelefon hands-free, uten kompliserte ombygginger og dyre installasjoner i kupéen, lover Johnson Controls.

Bilnett blir stort

Delphi viser til markedsanalyser som spår at om fem år vil halvparten av alle nye biler i Nord-Amerika, Vest-Europa og Japan vil ha innebygde kommunikasjonsprodukter, og ni av ti luksusbiler vil ha telematikkmuligheter.

Kanskje vil det også bli mulig å følge med på veien en gang i blant.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse