Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Verdens største minste

Onsdag lanserte IBM den suverent største harddisken for bærbare PC-er som noensinne er laget. De første diskene kommer allerede i juni.

IBM fjelltur
Travelstar 32GH rommer 32 GB med data, eller fem ganger så stor lagringskapasitet som standarddiskene i nye mobil-PC-er.
32 GB tilsvarer åtte DVD-filmer, 32 000 høyoppløselige fotografier, 49 musikk-CD-er eller en 1600 meter høy dokumentstabel. Harddisken er bare 12,5 mm tykk.

Lynrask
Travelstar 32GH er også den raskeste mobilharddisken som er laget. Med sine 5400 omdreininger i minutter, roterer den 1200 omdreininger raskere enn vanlige mobilharddisker.

Hastigheten øker ytelsen, samtidig som disken benytter en spesiell teknologi til å overføre videofiler for optimalt resultat ved visningen.

Sylslanke
IBM lanserte også Travelstar 20GN, en 20 GB disk beregnet på bruk i sylslanke, ultraportable PC-er, og med høyere lagringstetthet enn noen annen harddisk: 20GN lagrer 17,1 milliarder bits per kvadrattomme, mens 32GH bare pakker 14 milliarder bits på samme plass.
Travelstar 20GN er 9,5 mm tykk og veier 99 gram.

Økonomimodell
Nye Travelstar 30GT er en 30 GB ”økonomimodell” med 4200 omdreininger i minuttet og lagringstetthet som Travelstar 20GN.

IBM begynner å levere 20GN- og 30GT-disker til Compaq, Dell og sine egne ThinkPad-fabrikker i mai, mens leveransen av 32GH begynner i juni.

Med IBM på tur
IBM produserer omlag halvparten av alle harddisker i de bærbare PC-ene på markedet. Toshiba er nærmeste konkurrent.
I sin markedsføring av de nye harddiskene, viser IBM friske mennesker i shorts på fjelltur. De mangler sekk på ryggen, men bærer i stedet en IBM ThinkPad i favnen.
Her har reklamefolkene virkelig slått til!