Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MagCom i Simonsens fotspor

MagCom er det første selskapet i Norge som produserer en mobiltelefon for GSM. Men allerede i 1984 produserte selskapet Simonsen de første NMT-mobilene her til lands.

Selskapet Simonsen Digicom AS på Kjeldsås utviklet radio- og telekommunikasjonsutstyr lenge før noen i det hele tatt snakket om GSM i Norge.

Trådløst

I 1982 var de blant de aller første som kunne levere NMT-utstyr. Da Simonsen lanserte sin første mobiltelefon vakte den oppsikt. Telefonen, som var beregnet for NMT 450 veide bare halvparten så mye som sine konkurrenter.

I 1995 lanserte Simonsen den trådløse telefonen Freeman, en telefon som ble godt mottatt. Dette var den minste trådløse telefonen på markedet, og var basert på 900MHz-teknologi.JRC EAMPS

Men som så mange andre selskaper havnet også Simonsen på utenlandske hender. Selskapet var en del av NovaTel gruppen, som produserte mobiltelefoner hovedsakelig for det amerikanske markedet.

NovaTel ble senere kjøpt opp av Japan Radio Company (JRC). Dette selskapet produserer også mobiltelefoner, men disse har lite til felles med telefonen fra Simonsen.