Annonse


71-åring lager superbredbånd

Cooper er mest kjent som mobiltelefonens opphavsmann, etter at han brukte 15 av sine år som visepresident i Motorola til å få selskapets første mobiltelefon på markedet.

Nå sitter han som formann i amerikanske ArrayComm, og arbeider med en teknologisk løsning som har fått navnet i-Burst.

Over én megabit

Hastigheten på internettoppkobling gjennom i-Burst skal bli på over én megabit i sekundet, altså 1000 kb/s, lover ArrayComm. Til sammenligning gir UMTS bare 364 kb/s.

Annonse
– Ved å nøyaktig lokalisere mobilbrukeren, kan i-Burst eliminere my unødig nettrafikk, sier Cooper til Associated Press.

I dagens system sendes mobilsignaler i alle retninger, noe som fører til overbelastning og ineffektiv bruk av nettet. i-Burst er en teknologi som skal gjøre det mulig for mobilnettoperatører å sende signaler på en direkte måte til hver enkelt mobiltelefon.

Gammel og energisk

Bortsett fra å utvikle høyteknologiske produkter innen telekommunikasjon, jogger 71-åringen en mil annenhver dag, og driver med magebrettsurfing på fritida.

– Det er vanskelig for bransjen å forestille seg at en person som er dobbel så gammel som alle andre fortsatt kan være kreativ og energisk, sier Cooper til AP.

Les mer om i-Burst på www.arraycomm.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse